katarzyna-grabowska-sRAWQyoUiVQ-unsplash
Actueel

Introductie Toekomstbeleggen.nl voor Lijfrenterekening

Door: Leendert-Jan Visser

Toekomstbeleggen.nl heeft een nieuwe mijlpaal bereikt. Naast de flexibele opbouw van vermogen ’in Box III’ is het nu ook mogelijk heel doelgericht te beleggen voor een aanvulling op het toekomstig gewenste pensioeninkomen via de Lijfrenterekening van Toekomstbeleggen.nl (Box I).

In tegenstelling tot hetgeen al mogelijk was, gaat het hier om vermogen dat binnen bepaalde grenzen jaarlijks belastingvrij belegd kan worden op de Lijfrenterekening van Toekomstbeleggen.nl. Onder voorwaarden is de jaarlijkse storting ook aftrekbaar van uw inkomen. Een mooie manier van vermogensopbouw voor later, zeker nu de spaarrentes al langer rond het 0% niveau bewegen.

Voorlopig zal deze Lijfrenterekening alleen worden aangeboden in de fase van vermogensopbouw (dat wil zeggen tot het moment van pensionering). Binnen afzienbare tijd verwachten we ook de Lijfrenterekening in zijn uitkerende variant te kunnen aanbieden.

Via www.toekomstbeleggen.nl heeft u 24/7 inzicht in de opbouw van uw vermogen. Daarnaast ontvangt u per kwartaal onze uitgebreide rapportage per mail en informeren we u periodiek per nieuwsbrief over de beleggingen en hieraan gerelateerde zaken.

Uiteraard is het ook mogelijk Lijfrentekapitaal dat u elders heeft opgebouwd ‘over te boeken’ naar de nieuwe Lijfrenterekening van Toekomstbeleggen.nl. Vanwege de mogelijk fiscale gevolgen hiervan adviseren we u te allen tijde deze keuze te bespreken met uw financieel adviseur. Ook de berekening van het jaarlijks fiscaal vrije bedrag dat u mag storten adviseren we u af te stemmen met uw financieel adviseur.

Voor meer informatie verwijzen we u naar www.toekomstbeleggen.nl.

Sluiten