Vermogen vandaag, voor de dag van morgen
Actueel

Klantportaal Toekomstbeleggen.nl

Door: Chris van der Woel

Het eerste kwartaal van 2022 is voorbij en dat betekent dat de rapportages van uw beleggingen worden opgesteld. In het verleden zijn deze voornamelijk via de mail verzonden, maar vanaf heden plaatsen wij deze in het klantportaal. Een mooie gelegenheid om de vele functionaliteiten van het portaal toe te lichten.

U kunt inloggen door naar onze website te gaan en vervolgens in te loggen met uw 6-cijferige relatienummer, uw e-mailadres en het wachtwoord (zie onderstaand).

image1-3

Na het inloggen komt u op het startscherm, waar onder andere een keuzemenu, het rendement en de vermogensverdeling per beleggingscategorie te zien zijn.

image2-3

De ‘home’ button spreekt uiteraard voor zich, dan komt u gewoon terug op het startscherm, die te zien is na het inloggen. Door te klikken op ‘actueel’ wordt automatisch onze website geopend op de pagina met alle nieuwsartikelen. Hier kunt u tevens artikelen lezen die in het verleden zijn opgesteld door de vermogensbeheerders van Toekomstbeleggen.nl. Onder ‘rapportages’ vindt u, zoals de naam al doet vermoeden, de rapportages van uw beleggingen. Elk kwartaal worden deze opgesteld en geven gedetailleerd de ontwikkelingen van uw belegd vermogen weer.

image3-2

Uw persoonlijke documenten zijn te vinden bij de vierde button. Dit zijn onder andere de documenten die u ter ondertekening heeft ontvangen, voorafgaand aan het openen van de beleggingsrekening. Hier kunt u tevens de jaaropgave van BinckBank vinden, die nodig is bij het invullen van uw belastingaangifte. Bij ‘mijn gegevens’ vindt u de persoonlijke gegevens die zijn doorgegeven aan ons. En tot slot kunt u contact met ons opnemen door uw vraag en/of opmerking door te sturen bij ‘contact’.

In de afbeelding met het keuzemenu ziet u ook de mogelijkheid ‘vragen’. Deze is echter alleen zichtbaar indien er een vragenlijst voor u klaarstaat. Eens per twee jaar controleren wij of het gekozen risicoprofiel nog steeds passend is bij uw persoonlijke situatie. Indien deze mogelijkheid zichtbaar is, willen wij u verzoeken de vragenlijst volledig in te vullen. Na het invullen van de vragenlijst verdwijnt deze mogelijkheid weer uit het keuzemenu.

Zoals bovenstaand beschreven zijn uw beleggingen te volgen door middel van de rapportages. Een andere mogelijkheid om dit interactief te bekijken kan door de onderstaande mogelijkheden. Deze zijn onderaan te vinden bij het startscherm van het portaal (of door op ‘home’ te klikken).

image4

Na het klikken op ‘Vermogensverloop’ krijgt u een visuele weergave te zien van uw vermogen. U kunt deze grafiek aanpassen naar uw eigen wensen, als u bijvoorbeeld het verloop wilt zien vanaf de start van het beleggen of juist van het huidige jaar tot nu toe. Bij ‘Rendement’ vindt u naast een visuele weergave ook de absolute aantallen van het rendement. Ook hierbij zijn de periodes zelf aan te passen. Tot slot kunt u bij ‘Vermogensoverzicht’ precies zien welke beleggingsfondsen uw vermogensbeheerders hebben geselecteerd. Hierbij kunt u onder andere de aantallen, de actuele koers, de totale waarde en de weging in uw portefeuille bekijken. Wilt u per beleggingsfonds nóg meer weten, dan kan dat door op de informatieknop te klikken, dat ziet er als volgt uit:

image5

Als u dat wilt kunt u op deze manier uw beleggingen helemaal uitpluizen. Het is natuurlijk leuk om de ontwikkelingen van uw vermogen te volgen en te bekijken hoe die ontwikkelingen tot stand zijn gekomen. Let alleen wel op dat u niet te vaak gaat kijken. Fluctuaties in uw vermogen kunnen bepaalde emoties bij u oproepen en dat blijkt een slechte raadmeester te zijn. Indien u meer over dit onderwerp wilt weten, dan verwijzen wij u graag door naar het artikel ‘De psychologie van beleggen’.

Sluiten