Vermogen vandaag, voor de dag van morgen.
Lijfrenteverzekering

Een lijfrenteverzekering is een levensverzekering. Het doel hiervan is de verzekerde vanaf een bepaald moment van extra inkomen te voorzien. U legt éénmalig of periodiek een bedrag in waarmee u lijfrentevermogen opbouwt. Dit vermogen wordt door De Goudse voor u via Toekomstbeleggen belegd.

Het opgebouwde lijfrentevermogen kan gebruikt worden als aanvulling op uw pensioeninkomen. Op het moment dat de verzekering afloopt, kunt u met het opgebouwde vermogen een lijfrente aankopen. Ook deze lijfrente kunt u bij De Leidsche (onderdeel van De Goudse) beleggen. Periodiek worden er dan bedragen uit uw beleggingen onttrokken die dienen als aanvulling op uw pensioeninkomen.

Er zijn twee verschillende vormen van lijfrenteverzekeringen:

Oudedagslijfrente (tijdelijk of levenslang)

De verzekeringsmaatschappij keert periodiek aan u uit, bijvoorbeeld vanaf het moment dat u met pensioen gaat;

Nabestaandenlijfrente

De verzekeringsmaatschappij keert aan uw nabestaande(n) uit als u overlijdt.

U kunt een lijfrenteverzekering afsluiten door een éénmalige storting of een periodieke storting. Als de premies in één keer worden betaald, spreken we van een koopsom. Maar ook bestaande lijfrenteverzekeringen die bij andere aanbieders worden aangehouden kunnen worden overgeboekt naar De Leidsche (onderdeel van De Goudse).

De kosten die betrekking hebben op het beleggen van een lijfrenteverzekering zijn terug te vinden op onze website onder Toekomstbeleggen; Wat is Toekomstbeleggen (Beschrijving van de verschillende beleggersprofielen).

Sluiten