Vermogen vandaag, voor de dag van morgen.
Lijfrenterekening

In de achterliggende jaren is de vraag naar flexibele pensioenoplossingen toegenomen. Daarom is het voor banken en vermogensbeheerders mogelijk gemaakt om ook lijfrenteproducten aan te bieden. We noemen dit een lijfrenterekening, een alternatief voor de lijfrenteverzekering.

De lijfrenterekening bieden we alleen aan voor vermogensopbouw. Voor uitkerende lijfrentes hebben we uitstekende alternatieven.

Zoals de naam al aangeeft is er bij een lijfrenterekening geen sprake van een verzekering. Risico’s kunnen dus niet worden afgedekt. Aanvankelijk werden er met name spaarvormen van de lijfrenterekening afgesloten. Maar door de steeds lagere spaarrente heeft het traditionele spaarproduct veel van zijn glans verloren en is een beleggingslijfrenterekening een goed alternatief gebleken.

De beleggingslijfrenterekening is een aantrekkelijk alternatief om de gewenste aanvulling op uw pensioeninkomen te realiseren. Vooral vanwege de grote mate van flexibiliteit en de transparantie. Opbouwen van uw gewenste pensioenvermogen kan door middel van periodieke stortingen of het storten van een éénmalig bedrag. Maar ook voor reeds opgebouwd lijfrentevermogen (lijfrenterekening of lijfrenteverzekering) waar de rentevergoeding het nulpunt nadert, is deze beleggingslijfrenterekening een prima alternatief.

De kosten die betrekking hebben op het beleggen van een lijfrenteverzekering zijn terug te vinden op onze website onder Wat is Toekomstbeleggen?.

Sluiten